'SDG, Rakka'da 2 bölgeyi IŞİD'den temizledi'

SDG'nin Rakka'nın Özgürlük Barajı ve Mansura beldesini IŞİD'den aldığı bildirildi. Karadan Rakka operasyonun da bir kaç gün içende başlayacağı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG), Rakka'nın Özgürlük Barajı ve Mansura beldesini IŞİD'den tamamen temizlediği kaydedildi.

DHA'nın haberine göre Özgürlük Barajı'nın alınması ile IŞİD'in Suriye'nin diğer kentleri ile olan son bağlantı yolu da kesildi. IŞİD'in  Rakka'da her yönde kuşatma altına alınmasından sonra binlerce sivilin DSG'nin kontrol ettiği alanlara kaçtığı da gelen bilgiler arasında.

Demokratik Suriye Güçlerinin, Rakka şehir merkezini girdikten sonra operasyonun başladığını duyuracağı bildirildi.

ANHA Ajansına konuşan DSG'nin Rakka operasyonu sözcüsü Cîhan Şex Ehmed, Rakka'nın kuzey, güney, doğu ve batı kırsalında DSG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi. Ehmed, "Rakka kentinin özgürleştirilmesi operasyonu da önümüzdeki birkaç gün içinde başlayacak" dedi.

'ŞEHRİN DIŞ MAHALLELERİNE ULAŞILDI'

Amerika'nın Sesine konuşan YPG sözcüsü Nuri Mahmud da, ABD destekli askeri güçlerin, Rakka’yı IŞİD'den  geri alma harekatına bir kaç gün içinde başlamaya hazır olduğunu söyledi. Mahmud, "Askeri güçler şehrin dış mahallelerine ulaştı ve büyük operasyon önümüzdeki günlerde başlayacak" dedi.

Etiketler Rakka SDG baraj