Afganistan'da cenazeye bombalı saldırı: En az 20 ölü

Afganistan' da polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden bir göstericinin cenazesine düzenlenen bombalı saldırıda en az 18 kişi öldü. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın başkenti Kabil'de polisle eylemciler arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden bir göstericinin cenazesine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti. Cenazesi kaldırılan kişi, hafta başında Kabil'de meydana gelen saldırıları protesto etmek için dün (2 Haziran) yapılan gösteride polisin öldürdüğü altı kişiden biri olan Senato Sözcüsü'nün oğlu Muhammed Salim Ezadyar'dı. Ezadyar, cuma günkü gösterilerde ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

TALİBAN: BİZ YAPMADIK

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah'ın cenazede bulunduğu ve yaralanmadan kurtulduğu belirtildi. Saldırıda birçok güvenlik görevlisi de yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, gözler Taliban'a çevrildi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid ise patlamanın hemen ardından yaptığı açıklamada iddiaları reddederek saldırıyla ilgileri bulunmadığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Kabil'de elçiliklerin bulunduğu korunaklı diplomatik bölgede çarşamba günü düzenlenen bombalı saldırılarda 82 kişi hayatını kaybetmiş 460'dan fazla kişi yaralanmıştı . Güvenlik zafiyetine isyan eden göstericiler Başkanlık Sarayı'na yürümek istemiş, polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesine eylemciler taş atarak karşılık verince polis ateş açmış ve beş kişi hayatını kaybetmişti. (Dış Haberler)