Teminatör'den Trump'a: Zamanda geri gidilmez

Arnold Schwarzenegger, Trump'ın Paris'ten çıkmasını eleştirmek için bir video mesaj yayınladı. Schwarzenegger "çevreyi korumak ekonomiyi canlandırır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü oyuncu ve eski Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger ABD başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çıkışını eleştirmek için bir video mesajı yayınladı. Schwarzenegger mesajına "tek bir adam enerji devrimimizi durduramaz.  Tek bir adam zamanı geri çeviremez, sadece ben çevirebilirim" sözleriyle Terminatör filmindeki rolüyle ilgili bir espri yaparak iklim anlaşmasından çekilmesini eleştirdi. Trump'ın ABD başkanlığı sıfatıyla bir kamu hizmetçisi olduğunu hatırlatan Schwarzenegger başkanıın görevinin insanları korumak olduğunu hatırlatarak ABD' de yılda 200 bin kişinin hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıklar yüzünden öldüğünü, nehirlerinin yarısının insan sağlığını tehdit edecek kadar kirli olduğunu söyledi.

Schwarzenegger, Özellikle başka türlüsünün mümkün olduğunu bilirken insanlar hastalanıp ölürken arkamıza yaslanıp seyredemeyiz dedi. Schwarzenegger mesajına şöyle devam etti:

"Sayın Başkan,

Arkamıza yaslanıp geçmişe bakmanın daha kolay ve rahattır biliyorum. Çok sayıda insan da bildiğimiz geçmişin bilmediğimiz gelecekten daha az korkutucu düşünür ama bazılarımız da temiz enerji dolu geleceğin ne anlama geldiğini biliyor ve bu hiç korkutucu bir şey değil. temiz enerjinin ne anlama geldiği dünyadaki  bir çok şehirde görüldü. Aslında   astım, anfizem ve kanserle dolu kirli enerjiyle dolu bir geleceğin çok daha korkutucu olduğunu şimdiden biliyoruz. Bu yüzde sayın başkan, lütfen geleceği seçin. Kimse eski başkan Kennedy'e 'aya gitmeyin' cümlesini kimin söylediğini hatırlamıyor. Biz sadece geriye gitmeyen, ileri atılan büyük liderleri hatırlıyoruz. Göreceksiniz ki sizin bıraktığınız boşluğu doldurmak için insanlar, yerel hükümetler, eyaletler ayağa kalkacak. Dünyadaki bütün büyük hareketler gibi Temiz Enerji geleceği de toplumlarımızda şehirlerimizde ve eyaletlerimizde bir taban hareketi olarak başlayacak. Kirli emisyonlarımızın yüzde 70'ini hem yerel düzeyde hem de eyalet bazında  kontrol altına alabiliriz.  Washington'un bize önderlik etmesini bekleyemeyiz. Ki aslında ben Kaliforniya valisiyken ve Washington önderlik etmeyi becerememişken ülkedeki en katı çevre yasasını çıkardık. Şu anda ekonomimizde büyük bir yükseliş var. Bugün hem çevreyi korumakta hem de ekonomik büyümede bir numarayız. Hem en temiz hava ve suya sahibiz hem de bütün eyaletlerin hepsinden fazla üretim işi bizde var.  Geçen sene ikinci ve üçüncü eyaletlerin toplamından daha fazla istihdam yarattık. Çevreyi korumak ekonomimizi tahrip etmeyecek. Son sözüm harika çevre  politikaları tam tersini yapar. ekonomiyi canlandırır" (Dış Haberler)