'Soruşturma damada uzandı'

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yurtdışı seyahatine çıktığı gün, Washington damadı Jared Kushner'e ilişkin bir iddiayla çalkalanıyor. Buna göre, Trump'ın Rusya'yla ilişkileri hakkındaki soruşturmada, damadı ve danışmanı Jared Kushner'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibinin Rusya'yla ilişkileri hakkındaki soruşturma, başkanın damadı Jared Kushner'a uzandı. Trump'ın danışmanlığını yapan Kushner'ın adının, soruşturmada 'şüpheli' sıfatıyla geçtiği iddia edildi.

İlk olarak Washington Post gazetesi, Trump'ın ilk yurtdışı seyahatine çıktığı günkü manşetinde 'Trump'ın üst düzey bir danışmanının soruşturmada şüpheli olduğunu' yazdı. Haberde, Rusya'yla Trump kampanyası arasındaki olası ilişkileri araştıran savcıların, bu üst düzey danışmanı ifadeye çağıracağı belirtildi.

Bu kişinin bizzat Kushner olduğu iddiasını ortaya atan kişiyse, New York Magazine, GQ, Mother Jones ve Huffington Post gibi önce gelen yayın kuruluşları için serbest muhabirlik yapan Yashar Ali oldu. Ali Twitter'dan şu mesajı paylaştı: "Bu kişi Jared Kushner. Dört kişiden teyit ettim. Spekülasyon yapmıyorum."

6 yaşındaki Kushner, Trump'ın büyük kızı Ivanka Trump ile evli. Kushner'in siyasi deneyimi olmamasına rağmen üst düzey danışmanlığa atanması ABD'de tepki çekmişti.

FBI BAŞKANI'NI DAMAT MI KOVDURDU?

Trump'ın, Rusya soruşturmasını yürüten James Comey'yi FBI başkanlığından kovmasında da Kushner'in rol oynadığı iddia edilmişti. Şimdi, 'damadın' soruşturma kendisine uzanmasın diye Comey'nin kovulmasını istediği öne sürülüyor. ABD Başkanı'nın FBI'dan, Rusya soruşturmasının kilit şüphelisi olan eski ulusal güvenlik danışmanı hakkındaki dosyanın kapatılmasını talep ettiği ancak Comey'nin kovulmadan önce bunu reddettiği belirtiliyor. Trump, yargıya müdahale suçlamalarını da beraberinde getiren bu iddiayı reddetmişti.

Flynn şubat ayında, Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak ile temasları hakkında yönetim yetkililerine yalan söylediği ortaya çıkınca istifa etmişti. Flynn daha sonra, Türkiye hükümeti lehine lobi yapmak için para aldığını da açıklamıştı.

'YPG'yle harekâtı Türkiye'den para alan Flynn engellemiş''YPG'yle harekâtı Türkiye'den para alan Flynn engellemiş'

Salih Müslim: Türkiye YPG'ye karşı ABD'de para akıtıyorSalih Müslim: Türkiye YPG'ye karşı ABD'de para akıtıyor