Erdoğan'ın korumaları gözaltına alınmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyaretinde yaşanan kavga sırasında iki korumanın gözaltına alındığı ortaya çıktı. Bir Amerikan Dışişleri yetkilisi, korumaların diplomatik dokunulmazlık nedeniyle bırakıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Türkiye Büyükelçisi'nin konutunun önünde protestocularla yaşanan kavganın ardından gözaltına alınan iki kişinin Erdoğan'ın koruması olduğu ortaya çıktı. CNN International haberini üst düzey bir Amerikan Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırdı.

Kavganın ardından olay sırasında iki kişinin gözaltına alındığı açıklansa da bu kişilerin kimliği belirtilmemişti. CNN'e konuşan üst düzey Amerikan Dışişleri yetkilisiyse, iki korumanın 'kavga sırasında kısa süreliğine gözaltına alındığını ve sonrasında serbest bırakıldığını' açıkladı. Gözaltına alınan korumaların isimleri bilinmiyor.

Yetkili, "Uluslararası hukuk teamüllerine göre, devlet başkanları ve heyet üyelerinin tutuklama ve gözaltı açısından dokunulmazlığı vardır. ABD, kendisine de yurtdışında koruma sağlayan bu dokunulmazlığa uyuyor" diye konuştu. (Dış Haberler)

Erdoğan'a 'koruma' mektubu: Hesap sorunErdoğan'a 'koruma' mektubu: Hesap sorun

Erdoğan'ın kavga anındaki görüntüleri yayınlandıErdoğan'ın kavga anındaki görüntüleri yayınlandı

ABD Türkiye büyükelçisini bakanlığa çağırdıABD Türkiye büyükelçisini bakanlığa çağırdı

'Türkiye'nin ABD elçisi görevden alınsın''Türkiye'nin ABD elçisi görevden alınsın'

Washington Post: Erdoğan'ın korumaları yargılanmalıWashington Post: Erdoğan'ın korumaları yargılanmalı

Senatörlerden çağrı: Türkiye özür dilesinSenatörlerden çağrı: Türkiye özür dilesin

Huffington Post: Erdoğan'ın korumaları mafya gibi saldırdıHuffington Post: Erdoğan'ın korumaları mafya gibi saldırdı