Huffington Post: Erdoğan'ın korumaları mafya gibi saldırdı

ABD'de Türkiye'yi protesto ederken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumaları olduğu belirtilen kişilerin saldırısına uğrayan eylemcilerden biri, Huffington Post'a yazdı: Korumalar mafya üyesi gibi saldırdı. Adalet arayacağız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumaları olduğu belirtilen kişilerin saldırısına uğrayan Kürt protestoculardan Ruken Işık, Huffington Post gazetesi için bir makale kaleme alarak yaşadıklarını anlattı. Maryland Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Işık, "Erdoğan'ın korumaları mafya üyesi gibi davrandı" dedi; Washington'da Kürtlerin 2014'ten bu yana IŞİD'i protesto ettiğini hatırlatarak Amerikan polisini de müdahale etmediği için eleştirdi.

'BOYNUNDAN TUTTUĞU KADINA CİNSİYETÇİ KÜFÜRLER YAĞDIRDI'

Saldırı sırasında yanında dört yaşındaki oğlunun bulunduğunu anlatan Işık, "Oğlumu arabasından çıkarıp kaçtım. Yanımdan geçen bir koruma kadın arkadaşlarımdan birini boynundan yakaladı, ona aklınıza gelebilecek tüm cinsiyetçi küfürleri saydırdı. Diğer yöne kaçarak Kenya elçiliğine sığınmaya çalıştım" dedi.

'KÖTÜ ADAMLAR...'

Işık, dört yaşındaki oğlunun da yaşadıklarını "Kötü adamlar anneyi yakalamaya çalıştı. Anne ağladı ve polis geldi. Ve kötü adamlar Mehmet Amca'ya vurdu" diye anlattığını aktardı.

saldırı1

'ADALET ARAYACAĞIZ'

"Dokuz kişi yaralandı. Yaşlılara ve kadınlara bile saldırdılar" diyen Işık, "Kötü adamları adalet önüne çıkarmak için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

'KORUMALARDAN BİRİ ERDOĞAN'IN KUZENİ'

Işık makalesine şöyle devam etti: "Kötü adamlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mafya üyesi gibi davranan korumaları. Erdoğan'ın şüpheci bir kişi olduğu ve korumalarını çok dikkatli seçtiği biliniyor. Örneğin, salı günkü korumalardan biri kuzeniydi. Salı günkü olay da, korumalarının barışçıl eylemcilere saldırdığı ilk vaka değildi."

Işık, Erdoğan'ın korumalarının geçen yıl Ekvador'da üç kadın eylemciyi bir basın toplantısından çıkardığı ve Washington'da da Brookings Entitüsü'nün önünde protestoculara saldırdığı iddialarını hatırlattı.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına tutuklama kararı çıkabilir''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına tutuklama kararı çıkabilir'

"Her şeyin Erdoğan'ın emriyle yapıldığı ve hukukun üstünlüğünün olmadığı Türkiye'ye kıyasla, salı günü Amerikan topraklarında tanık olduğumuz şey önemsizdi" ifadelerini kullanan Işık, "Türkiye'de insanlar her gün saldırıya uğruyor, tutuklanıyor ve işkence görüyor" dedi.

saldırı 2

'2014'TEN BU YANA MEYDANLARDAYIZ'

Işık, son olayda HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması çağrısı yapan ve IŞİD'e karşı YPG'yi destekleyen pankartlar taşıdıklarını belirtti; "Salı günü elçilikte saldırıya uğrayan ve tutuklanan Kürt toplumu üyeleri 2014'ten bu yana IŞİD'i ve Türkiye'nin IŞİD'e desteğini Beyaz Saray'da, Türk Elçiliği'nde, Times Meydanı'nda ve ABD'deki diğer yerlerde 2014'ten bu yana protesto ediyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın korumaları Washington'da protestoculara saldırdıErdoğan'ın korumaları Washington'da protestoculara saldırdı

'GİZLİ SERVİS BİZİ TANIYOR'

Aynı protestocuların IŞİD'e karşı Ezidilere destek veren eylemler yaptığını da aktaran Işık, "Gizli Servis ve Washington DC polisi bizim hiçbir zaman şiddete meyilli olmadığımızı ve kurallara her zaman uyduğumuzu biliyorlar. Salı günü de biliyorlardı. Fakat korumalar bize, ABD'nin en güvenli yerinde saldırdığında, ABD polisi bizi korumadı. Ekvador'da da olduğu gibi, söz konusu korumaların ülkeyi yetkililer hiçbir şey yapmadan terk etmesinden endişeliyim" dedi. (Dış Haberler)

MAKALENİN İNGİLİZCE ORİJİNALİ