Erdoğan'ın korumaları Washington'da protestoculara saldırdı

Washington Büyükelçiliği önünde toplanan protestoculara Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakın korumalarının da aralarında olduğu bir grup saldırdı. Yaralanan 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin Washington Büyükelçilik konutu önünde Erdoğan’ı protesto eden gruba Erdoğan'ın korumaları saldırdı. Çıkan kavgada protestocular arasında yaralananlar oldu.

Olay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sonrası gittiği Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın resmi konutu önünde gerçekleşti. Protesto nedeniyle Büyükelçi Serdar Kılıç konuttan çıktı ve polisle görüştü.

"Demirtaş'a özgürlük" pankartları ile konut önünde eylem gruba yine konutun önünde toplanan Erdoğan destekçileri önce sözlü müdahalede bulundu. Erdoğan'ın konuta gelmesinden sonra cumhurbaşkanının korumaları eylemcilere saldırdı.

8 kişinin yaralandığı saldırıda 4 protestocu hastaneye sevkedildi. Kafasından megafonla darbe aldığı belirtilen yaralılardan biri darbenin hemen akabinde ve hastane de toplam iki kriz geçirdi. MR ve beyin tomografisi çekilen yaralının tedavisi sürüyor.

ABD saati ile saat 4.00’da gerçekleşen saldırı esnasında bölgede güvenlik önlemlerinin zayıf olduğu ifade ediliyor.

Saldırganlardan bir kişi göz altına alınırken, mağdurların şikayetçi oldu. (HABER MERKEZİ)