Trump'ın paylaştığı IŞİD istihbaratı İsrail'den

ABD Başkanı Donald Trump'ın başını ağrıtan istihbarat skandalında ayrıntılar netleşiyor. Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşmesinden ağzından kaçırdığı 'çok gizli' bilginin İsrail'den alındığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la 'paylaşıverdiği' gizli istihbaratın İsrail'den alındığı öne sürüldü. New York Times'a konuşan iki yetkili, istihbaratın ABD'ye İsrail tarafından verildiğini söyledi.

İsrail'in ABD Büyükelçiliği iddiayı doğrulamazken, Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer da bu konuda yorum yapmayacağını söyledi.

'RUSYA İRAN'LA PAYLAŞABİLİR'

New York Times ise Rusya'nın söz konusu istihbaratı, İsrail'in bölgesel tehdit addettiği İran'la paylaşabileceğini yazdı. Gazeteye konuşan yetkililer de, İsrail'in bu gelişmeden önce 'Trump'ın hakkında konuştuğu istihbarat konusunda dikkatli olmasını istediğini' söyledi.

NE OLMUŞTU?

Trump'ın geçen hafta Lavrov ve Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergey Kaslyiak ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede, Amerikan istihbaratı konusunda övünürken 'son derece' gizli bir bilgiyi aktardığı öne sürülmüştü. Çok az sayıda kişinin haberdar olduğu belirtilen istihbaratın 'müttefik bir ülkeden' alındığı ve IŞİD'le ilgili olduğu iddia edilmişti.

'Trump Rusya'ya gizli IŞİD bilgilerini verdi''Trump Rusya'ya gizli IŞİD bilgilerini verdi'

Beyaz Saray iddiayı başta yalanlasa da, Trump'ın kendisi Twitter'dan doğrulamış ve Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster da 'söz konusu görüşmede rutin bilgi paylaşımı yapıldığını' söylemişti. (Dış Haberler)

Donald Trump, Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinden karelerDonald Trump, Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinden kareler