Türk Büyükelçi: Deniz Yücel'e Papa bile yardım edemez

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlanmadığını savundu. Paçacı, 'Deniz Yücel'e Papa'nın bile yardım edemeyeceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vatikan'daki Türkiye Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Türkiye'de tutuklu bulunan Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel için Papa Francis'ten gelen af çağrısını değerlendirdi. Paçacı, 'Papa'nın af çağrısının işe yaramayacağını' söyledi.

Roma'da KNA (Katolik Haber Ajansı) haber ajansının sorularını yanıtlayan Büyükelçi, Türk hukuk sisteminin 'özgür ve bağımsız' bir biçimde çalıştığını savundu. Paçacı, Türkiye'de 'bir kişinin suçlu olup olmadığına Türk hukukunun kendi kuralları ve elde bulunan kanıtlar çerçevesinde' karar verildiğini ve "buna kimsenin müdahalede bulunamayacağını' söyledi. Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlandığına dair eleştirileri 'negatif propaganda' diye niteleyen Paçacı, 'Gülen kültünün yurtdışındaki lobi çalışmalarının bir sonucu' yorumunu yaptı.

'İDAMI HALK İSTİYOR'

Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına da değinen Büyükelçi, 'idam cezasını halkın talep ettiğini' savundu. "Erdoğan yalnızca insanların talebini dile getiriyor" diyen Büyükelçi, idam cezasının teolojik olarak İslam'da 'bir sorun teşkil etmediğini' de ekledi. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)