Cengiz uyuşturucuyu bıraktı: O artık Rahip Atalo

Almanya'dan uyuşturucuyla mücadele etmek için 38 yaşındaki Cengiz, Tayland'da manastıra gitti. Budizm eğitimi alan Cengiz'e artık Rahip Atalo dendiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'dan uyuşturucu kullanmayı bırakmak için Tayland'a gitmeye karar veren Cengiz, Budist oldu. Cengiz, artık 'Rahip Atalo' olarak biliniyor.

Reuters'da yer alan habere göre Almanya'da yüksek konumda iyi bir maaşla bir teknoloji şirketinde çalışan Türkiye'li Cengiz, uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etmek için Tayland'a gidip Budist manastırında Budizm eğitimi almaya gitti. Cengiz'in Wat Thamkrabok'daki hayatından karelerin yansıdığı haberde artık kendisine Rahip Atalo dendiği yer aldı.

'HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ'

Tecrübeleri hakkında kitap yazmayı planladığını söyleyen Cengiz, "Çalıştığım iş çok stresliydi ve Batı'nın yüksek performans gerektiren toplumunun kölesiydim" dedi ve manastırın hayatını değiştirdiğini ekledi. Manastırda bulunan Avustralyalı Rahip Jeremy aldığı Budizm eğitiminin uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etme konusunda kendisine çok iyi geldiğini söyledi.

Wat Thamkrabok isimli manastır başkent Bangkok'un 140 km kuzeyinde bulunuyor. Manastır uyuşturucu ile mücadele programı ile biliyor. Öyle ki manastıra 1959 yılında program başladığı andan itibaren 110 bin kişi katılmış. Dış dünyadan soyutlanmış manastıra gelenler zamanlarını meditasyon yaparak, masa tenisi oynayarak ve Buda heykeli ve resmi yaparak geçirmekte. (DIŞ HABERLER)