Macron Le Pen'e karşı AB kartını açtı

Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı seçilmesi beklenen Macron'dan, AB karşıtı ve aşırı sağcı rakibi Le Pen'e karşı dikkat çekici çıkış: Avrupa reform yapmaz, Fransa da AB'den çıkmak zorunda kalabilir, Frexit yaşanabilir!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasına kesin gözüyle bakılan Emmanuel Macron'dan, Fransa'nın Avrupa Birliği'nden (AB) çıkması gerektiğini savunan aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen'e karşı yeni bir hamle geldi. Avrupa yanlısı bir politika izleyen Macron, AB'nin 'reform yapmaması halinde Frexit'le karşı karşıya kalabileceğini' söyledi.

BBC'ye mülakat veren Macron, "Ben Avrupa yanlısıyım, seçim boyunca sürekli Avrupa fikrini ve Avrupa politikalarını ssavundum çünkü Fransız halkının ve ülkemizin küreselleşmedeki rolünün aşırı derecede önemli olduğunu düşünüyorum" vurgusu yapsa da şöyle devam etti: "Fakat aynı zamanda durumla yüzleşmeli, halkımızı dinlemeli ve bugün çok öfkeli, sabırsız oldukları gerçeğine ve AB'nin fonksiyonsuzluğunun sürdürülemez olmasına kulak vermeliyiz. Dolayısıyla alacağım yetkinin, aynı zamanda Avrupa Birliği'nin derinlerinde reform anlamına da geleceğini düşüneceğim."

AB'nin mevcut haliyle sürmesinin 'ihanet' olacağını söyleyen Macron, "İhanet etmek istemiyorum. Çünkü ertesi gün bir Frexit olacak ya da [Le Pen'in partisi] Ulusal Cephe'yle yeniden karşılacağız" dedi.

Aşırı sağcı, göçmen ve Avrupa karşıtı Marine Le Pen, seçimlerde Fransa'nın sınırlarını AB'den 'geri almayı' vaat ediyor. Fransa'da Macron ve Le Pen'in yarışacağı ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri 7 Mayıs pazar günü düzenlenecek. (Dış Haberler)