Trump'tan Kim Jong-un'a 'babacan' yaklaşım!

ABD Başkanı Donald Trump'tan, nükleer krizin sorumlusu olarak gösterilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a: 27 yaşında. Babası öldü, bir rejim devraldı. Ne isterseniz söyleyin ama bu kolay değil, özellikle de o yaşta.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore'yle nükleer gerilimin tırmanması nedeniyle 'Savaş kapıda' yorumları yapılırken, ABD Başkanı Donald Trump'tan krize ilişkin 'empati' içeren bir açıklama geldi. Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 'rejimi çok erken yaşta devralmasının zor bir durum olduğunu' söyledi.

Reuters'la kapsamlı bir söyleşi yapan Trump, "Kuzey Kore'yle büyük, gerçekten büyük bir ihtilaf olasılığı kesinlikle var" dese de, Kim Jong-un rasyonel davranıp davranmayacağına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "27 yaşında. Babası öldü, bir rejim devraldı. Ne isterseniz söyleyin ama bu kolay değil, özellikle de o yaşta. Onu övmüyorum, sadece bunun çok zor bir şey olduğunu söylüyorum. Rasyonel olup olmadığına gelince, bu konuda bir fikrim yok. Rasyonel olduğunu umuyorum."

'ARABA KULLANMAYI ÖZLEDİM'

Trump, söyleşide başkan olmanın hayatında yarattığı değişimleri de anlattı. ABD Başkanı, "Önceki hayatımı çok seviyordum. Aynı anda çok fazla şey oluyordu. Bu iş, önceki hayatımdakinden daha yüklü. Daha kolay olacağını sanıyordum. Gerçekten de kozanıza çekiliyorsunuz çünkü o kadar devasa bir koruma var ki, gerçekten hiçbir yere gidemiyorsunuz. Araba kullanmayı seviyorum. Artık araba kullanamıyorum" dedi. (Dış Haberler)