Şengal kaymakamından Türkiye ve PKK'ye çağrı

TSK harekâtı sonrası Şengal kaymakamından açıklama: Türkiye ve PKK Şengal'i hesaplaşma alanına dönüştürmemeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin 'PKK mevzilerini' vurma gerekçesiyle ilk kez hedef aldığı Şengal'in kaymakamından tepki geldi. Şengal Kaymakamı Mehma Halil, "Türkiye ile PKK Şengal’i hesaplaşma alanına dönüştürmemeli" dedi.

'PKK VE TÜRKİYE TARİH KARŞISINDA SORUMLU'

Erbil merkezli Rûdaw TV'nin canlı yayınına bağlanan Halil, IŞİD'in Ezidileri hedef alan katliamlarını hatırlatarak, Türkiye ve PKK'ye çağrıda bulundu:

"Hangi din bunu reva görür? Allah nasıl kabul eder? Bin 600 şehidimizin cesedi toplu mezarlarda duruyor. Türkiye ve PKK tarih karşısında sorumludur. Bu Şengallileri ikinci kez göçe maruz bırakır. Kim bunun sorumluluğunu kaldırır? Bombardımanların amacı Şengal’in boşaltılmasıdır."

TSK ilk kez Şengal'i havadan bombaladıTSK ilk kez Şengal'i havadan bombaladı

'YABANCI TEMSİLCİLİKLERE İLETTİK'

Halil, Birleşmiş Milletler Irak'a Yardım Misyonu (UNAMI) ve ABD Büyükelçiliği başta olmak üzere yabancı temsilciliklere, 'Şengal'de bulunan yasa dışı güçlerin bölgenin bombalanması için bahane edilmemesi' talebini de ilettiklerini dile getirdi. (Kaynak: Rudaw)

DTK, Şengal'e yönelik operasyonu kınadı

DİYARBAKIR - TSK'nın Şengal ve Rojava'nın Qereçox bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava operasyonu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından kınandı. Yazılı açıklamada hava saldırısıyla ilgili olarak hükümetin, "Kürdistan halklarının kazanımlarını boğmak istemiyle tüm dünyanın gözü önünde, uluslararası hukuku ihlal ederek gerçekleştirmiştir" denildi.

Operasyonun "DAİŞ'e nefes aldırmak amacıyla gerçekleştirdiği" iddiasında bulunulan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bütün dünyanın yakından takip ettiği Rakka'nın özgürleştirilmesi hamlesinin tamamlanmasına ramak kala böyle bir hain saldırının başka bir izahı yoktur. Bizler Demokratik Toplum Kongresi olarak; halkımıza karşı yürütülen bu saldırıları kabul etmediğimizi belirtir bu saldırıyı gerçekleştiren faşist-soykırımcı tutumu kınadığımızı belirtmek isteriz." (DUVAR)

Müslim'den uluslararası koalisyona çağrıMüslim'den uluslararası koalisyona çağrı