Esad: Kimyasal silahı Türkiye'den aldılar

Suriye Devlet Başkanı Esad'dan Türkiye'ye bir dizi suçlama geldi. Esad, 'teröristlerin kimyasal silahlarını Türkiye'den aldığını' öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İdlib'deki kimyasal kaynaklı ölümler nedeniyle bir kez daha Batı'nın hedef tahtasına oturtulan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 'ülkesindeki terörist grupların kimyasal silahlarını doğrudan Türkiye'den aldığına yüzde 100 emin olduğunu' söyledi.

'TEK YOL TÜRKİYE'

Rus sitesi Sputnik'e özel söyleşi veren Esad, Suriye'deki terörist grupların kimyasal silahları nereden alıyor olabileceği sorusuna yanıtında 'Şam'ın, teröristlerin Türkiye'den kimyasal silahın yanı sıra mali ve askeri destek aldığından yüzde 100 emin olduğunu' iddia etti. Esad, "Türkiye'den. Doğrudan Türkiye'den. Bunun kanıtları da var. İçlerinden (kanıtlardan) bazıları, birkaç yıl önce internette yayınlanmıştı. Teröristlerin para, silah, yeni militanlar ve gereksinim duydukları eşyaları alabileceği tek yol Türkiye'den geçiyor. Kuzeyden başka bir yolları yok. Bu nedenle (kimyasal silahları onları veren), yüzde 100 Türkiye" dedi.

'FIRAT KALKANI'NIN TERÖRİSTLERDEN FARKI YOK'

Esad söyleşide, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonunu da 'işgal' diye niteleyerek, 'terör faaliyetlerinden farkı olmadığını' savundu. Şam'ın veya BM'nin onayı alınmadığı için Türkiye'nin uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyleyen Suriye Devlet Başkanı, "Türk işgalinden veya Amerikan askerlerinden -ki bu da işgaldir- veya sahadaki teröristlerden söz ettiğinizde, bunlar arasında bir fark yoktur" dedi. (Dış Haberler)