Lavrov'dan gazeteciye Suriye azarı!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Amerikalı meslektaşı Tillerson ile görüşmeye girerken bir gazeteciye öfkelendi. Rus bakan, "Gerçekten Suriye hükümetini destekliyor musunuz?" diye bağırarak soru soran Amerikalı gazeteciye "Size bu tarzı kim öğretti?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye yönetimini hedef alan hava saldırısı sonrası Moskova-Washington hattında yaşanan gerilim gazetecilere de yansıdı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Moskova'yı ziyaret eden Amerikalı meslektaşı Rex Tillerson'la görüşme öncesi gazetecileri azarladığı belirtildi.

DHA'nın haberine göre, Lavrov'la Tillerson toplantı öncesi kısa bir basın açıklaması yaparken, Amerikalı bir muhabir, yüksek sesle "Gerçekten Suriye hükümetini destekliyor musunuz? Beyaz Saray'ın dün yaptığı açıklamaları nasıl yorumluyorsunuz?" diye sordu. Lavrov bunun üzerine "Sizi kim yetiştirdi? Size bu tarzı kim öğretti?" dedi. Rus bakan konuşmasını yaptıktan sonra sözü Tillerson'a verirken, Amerikalı gazeteciye "Evet şimdi bağırabilirsiniz" dedi. (DHA)