3000 tirajlı kasaba gazetesine Pulitzer Ödülü!

Pulitzer Ödülleri'nin 101'incisi verildi. "Editoryal Yazarlık" kategorisinde verilen ödül, ABD'li, 3000 tirajlı gazetenin editörü Art Cullen'ın oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Iowa eyaletinden yayım yapan, The Storm Lake Times adlı gazetenin kurucusu ve editörü Art Cullen'a Pulitzer Ödülü layık görüldü.

The Guardian'ın haberine göre, haftada 2 kez yayımlanan The Storm Lake Times Art Cullen'ın kurduğu bir aile gazetesi. 9 kişinin çalıştığı gazetenin ekibi Cullen ailesinden oluşuyor. Storm Lake Times, 'Iowa'nın sularının ABD'deki en kirli yer üstü suyu olduğunu' yazmıştı.

Ödüle layık görülen gazete haberi Des Moines Water Works'un, drenaj bölgelerindeki kirlenme konusunda açtığı davayı takip eden 10 yazılık seriden oluşuyor. Dava, söz konusu ilçeleri 'Raccoon Nehrine yüksek nitrat sızdırmakla' suçluyordu.

The Storm Lake Times, halkın yüzde 59.2'sinin Donald Trump'a oy verdiği Buena Vista bölgesinde, 'Trump'ın Cumhuriyetçiler tarafından ırkçılık, cinsiyetçilik ve milliyetçilik ile yaratılmış bir Frankenstein' olduğunu yazmıştı.

59 yaşındaki Art Cullen, "En İyi Başyazı" ödülünü alarak, Washington Post ve Houston Chronicle gibi ünlü gazetelerin yazarlarını geride bıraktı.