ABD temsilcisi: Esad devrilmeden 'barış' yok

Suriye'deki iç savaşta çözüm için önceliklerini belirten ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Halley, Esad'ın devrilmesi gerektiğini söyledi. Haley, "Rejimin başında olan Esad ile siyasi bir çözüme varmanın bir yolu yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, ülkesinin Suriye politikasındaki önceliklerini sıraladı. Haley, IŞİD ve İran gibi konular dışında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın devrilmesi Washington'ın önceliklerinden olduğunu belirtti.

ABD'nin vurduğu üsten kalkan uçakların görüntüleriABD'nin vurduğu üsten kalkan uçakların görüntüleri

'ESAD'LI HÜKÜMET GÖRMEK ZOR'

CNN'e verdiği röportajda konuşan Haley, Suriye'de altıncı yılını deviren iç savaşa dair açıklamalarda bulundu. Haley, IŞİD'i bitirilmesi, İran'ın Suriye'deki nüfuzunu etkisiz hale getirilmesi ve Esad yönetiminin devrilmesinin ABD açısından öncelik olduğunu ifade etti. Haley, "Rejimin başında olan Esad ile siyasi bir çözüme varmanın bir yolu yok. Eğer Esad'ın yaptıklarına, duruma bakarsanız Esad ile barış içinde ve istikrarlı bir hükümet görmeniz zor olacaktır" dedi.

'DAHA FAZLASINI YAPMAYA HAZIRIZ'

ABD'nin Suriye Ordusuna ait hava üssünü vurmasının ardından geçtiğimiz günlerde Rusya'nın çağrısıyla toplanan BM Güvenlik Konsey'inde konuşan Haley, kimyasal silah konusunda sessiz kalmayacaklarını belirtti, "Gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazırız, ancak bunun gerekli olmamasını umuyoruz. ABD, kimyasal silah kullanılmasına seyirci kalmayacak. Kimyasal silahların yayılmasını ve kullanılmasını önlemek, ABD’nin ulusal güvenliği açısından son derece önemlidir" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Suriye'de şimdi ne olacak?Suriye'de şimdi ne olacak?

Esad: Saldırılar aptalcaEsad: Saldırılar aptalca

Suriye de görüntü yayınladıSuriye de görüntü yayınladı

ABD'yi kimler destekledi, kimler eleştirdi?ABD'yi kimler destekledi, kimler eleştirdi?

Canlı blog: Dakika dakika ABD'nin Suriye saldırısıCanlı blog: Dakika dakika ABD'nin Suriye saldırısı

ABD Temsilcisi: ‘Gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazırız’ABD Temsilcisi: ‘Gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazırız’