İran'dan 'Kürt bayrağı'na karşı açıklama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Kerkük'e Kürt bayrağı asılması kararının gerginlik çıkaracağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran, Kerkül İl Meclisi'nin kentteki tüm resmi dairelere, Irak bayrağının yanı sıra Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağının da asılması kararana tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, imzasıyla bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, “Irak bayrağı dışında her hangi bir başka bayrağın Kerkük’te göndere çekilmesi, Irak anayasasına aykırı olup, gerginlik yaratacak bir harekettir” ifadelerine yer verildi.

DİYALOG ÇAĞRISI

İran’ın Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediğini ifade eden Kasımi, “ülkedeki tüm grupları anayasaya bağlı kalmaya ve ihtilaflarını yasal yöntemlerle diyalog çerçevesinde çözmeye” çağırdı.

Açıklamada, “IŞİD terör örgütüyle mücadele, Irak devleti ve halkının en önemli meselesidir. Iraklı bazı tarafların Kerkük’te yaptığı hareket, Irak devleti ve halkının enerjisinin bir bölümünü terörle mücadele yerine iç siyasi çekişmelere yönelmesine neden olacağından dolayı da kaygı vericidir” denildi. (DHA)

Kerkük'te 'Kürt bayrağı' kararına onayKerkük'te 'Kürt bayrağı' kararına onay

Kerkük'te Kürdistan oylamasıKerkük'te Kürdistan oylaması

Kerkük İl Meclisi: Bağdat'ın 'ret' kararını uygulamayacağızKerkük İl Meclisi: Bağdat'ın 'ret' kararını uygulamayacağız

Bağdat'tan Kerkük kararıBağdat'tan Kerkük kararı