Kolombiya'da sel felaketi: Ölü sayısı 254'e yükseldi

Kolombiya'da sağanak yağışlar sonrasında meydana gelen sel ve toprak kayması sonucu 254 kişi hayatını kaybetti. Mocoa'da yaşanan olayda ordu, hâlâ 200 kişinin kayıp olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika ülkesi Kolombiya'nın güneybatısında bulunan Mocoa kentinde yaşanan sel ve toprak kayması sonrası 254 kişi hayatını kaybetti. Tropikal bölgedeki Mocoa'da sağanak yağışların sonrasında nehirlerin taşmasıyla birlikte toprak kayması gerçekleşmesi sonucu yaşanan felaketin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

GIDA, ELEKTRİK VE SU SIKINTISI

Nüfusu 345 bin olan Mocoa kentin belediye başkanı Jose Antonio Sanchez, 17 mahalledeki tüm evlerin çamur altında kaldığı ve bölgeye elektrik, su sağlamada zorluk çektiklerini söyledi. El Tiempo gazetesine konuşan gazeteci Elver Monje, "Havada kriz, kaos havası var. Yiyeceklere ulaşım yok. Bütün dükkanlar kapalı, kentte alışveriş durmuş durumda neredeyse hiç yemek yok" dedi. Arama kurtarma çalışmalarına katılan ordudan yapılan açıklamada 254 kişi hayatını kaybetti, 400 kişi yaralandı, 200 kişi ise hala kayıp olduğu yer aldı. Arama kurtarma çalışmalarında toplam bin yüz güvenlik gücünün görevlendirildi.

Öte yandan devlet başkanı Manuel Santos, kurtarma çalışmalarını takip etmek için bölgeye gittiği belirtildi, "Gerçekten çok üzgünüm, onlara yarım için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi. (DIŞ HABERLER)