Rusya'dan ABD'ye silah yarışı uyarısı

Rusya, ABD'nin dünya genelinde yerleştirdiği füze sistemlerinin, ülkeleri tekrar silahlanma yarışına sürüklediğini öne sürdü. Rusya Genelkurmay'ından Viktor Ponzihir, ABD'nin Rusya ve Çin'i caydırarak kontrolü ele geçirmek istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Silahsızlanma Konferansın'da konuşan Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Korgenaral Viktor Ponzihir, ABD'nin füze savunma sistemlerini yaygınlaştırmasının, ülkeleri yeni bir silahlanma yarışına sürüklediğini söyledi.

Görüşme öncesi İran'dan Rusya'ya üs mesajıGörüşme öncesi İran'dan Rusya'ya üs mesajı

ABD'nin dünya genelinde Rusya ve Çin'e karşı caydırıcı olarak yerleştirdiği füze savunma sistemlerinin, Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi ülkeleri silahlanma yarışına sürüklediğini söyleyen Ponzihir, Sputnik'te yer alan habere göre "Füze savunma sistemleri, nükleer silah kullanma eşiğini aşağıya çekiyor. Zira ABD'de, füze savunma sistemi şemsiyesi altındaki stratejik saldırı silahlarının ani kullanımının cezasız kalacağı illüzyonu oluşuyor" dedi.

'ABD'NİN KARADENİZ FİLOSU TEHDİT'

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamada ABD'nin Karadeniz'de bulunan filosundan duyulan rahatsızlık belirtildi. Rus RIA haber ajansında yer alan habere göre Rusya, ABD filosunun Karadeniz'de devriye gezmesinin, donanmanın sahip olduğu füze sistemlerinin bilinmemesi dolayısıyla kendileri için potansiyel bir tehdit olduğunu söylendi. (DIŞ HABERLER)

Rusya ile S-400 için fiyat pazarlığıRusya ile S-400 için fiyat pazarlığı