Meksika'da toplu mezar bulundu

Meksika'nın Veracruz eyaletinde bir toplu mezarda çok sayıda kişinin kafatası bulundu. Eski vali, para hortumlamaktan aranıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'nın Veracruz düzinelerce insana ait kafatasları bulundu. Veracruz başsavcısı Jorge Winckler tarafından yapılan açıklamaya göre geçen hafta başka bir toplu mezarda 250, pazar günü de 47 kişinin kafatası bulundu.

BBC'de yer alan habere göre, Meksika'da, özellikle de Veracruz eyaletinde böylesi 'keşifler' normal sayılıyor. Bir liman şehri olan Veracruz, özellikle uyuşturucu çetelerinin infaz ettiği insanların cesetlerini saklamak için tercih ettiği eyalet olarak biliniyor.

Şu ana kadar Veracruz'a tatile gelmiş ve 2016 yılının Eylül ayında kaybolmuş olan üç kişilik bir ailenin ve aynı yılın Temmuz ve Eylül ayında kaybolmuş olan iki gencin kimliği teşhis edilebildi.

Javier Duarte de Ochoa 2016 yılının Ekim ayına kadar Veracruz valisiydi. De Ochoa yolsuzluk ve kara para aklama iddialarının ardından istifa etmek zorunda kalmıştı. Eski vali istifa ettikten sonra ortadan kayboldu. Javier Duarte de Ochoa'nın  kamu kaynaklarından 35 milyon dolar hortumladığı düşünülüyor. Duerte'nin vali olmasıyla birlikte uyuşturucu karteli infazları bir salgına dönüştü. Aynı dönemde eyalette 17 de gazeteci öldürüldü.