Torun Le Pen'den Erdoğan'a ırkçı yanıt

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen’in yeğeni, eski lideri Jean-Marie Le Pen'in torunu Marion Marechal-Le Pen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben bir tweet attı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle Avrupa arasındaki gerilime, Fransa'da aşırı sağ siyasete damga vuran Le Pen ailesinin en genç üyesi dahil oldu. Aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin lideri Marine Le Pen’in yeğeni, partinin kurucusu ve eski lideri Jean-Marie Le Pen'in torunu Marion Marechal-Le Pen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hitaben bir tweet attı.

Erdoğan’ın Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenlilere yönelik "Yaşadığınız yerler artık sizin sılanızdır. Oralara sıkı sahip çıkın. Üç değil beş çocuk yapın. Avrupa’nın geleceği sizsiniz" sözlerine karşılık verdi. Marechal-Le Pen, Twitter'dan söz konusu haberi paylaştı; Erdoğan'ın hesabını da etiketleyerek, "Sevgili Erdoğan, Avrupa’daki Türklerin geleceği, Türkiye’dir" diye yazdı.

1989 doğumlu olan Marechal-Le Pen, 2012'de Ulusal Cephe'den parlamentoya girerek Fransa tarihinin en genç milletvekili seçilmişti. Marechal-Le Pen ırkçı söylemleriyle tanınıyor. (Dış Haberler)