Paris saldırılarının sırrı çözüldü

Paris'te bu sabah yol kontrolü yapan polislere yönelik saldırıyla Orly Havalimanı'ndaki saldırı girişimi arasındaki bağlantı tespit edildi. Bir polis kaynağı, iki saldırıyı da aynı kişinin düzenlediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te bu sabah polis ve askerlere düzenlenen saldırılar aydınlanıyor. Bir polis kaynağı, kentin kuzeydoğusunda sabah polislere düzenlenen saldırıyla, güneydeki Orly Havalimanı'ndaki saldırı girişiminin arkasında aynı kişinin bulunduğunu söyledi.

ÖNCE STAINS, SONRA ORLY

Paris'in kuzeydoğusundaki Stains banliyösünde, bu sabah yerel saatle 07.00'da yol kontrolü yapan üç polise silahlı saldırı düzenlenmişti. Polislerden biri vurularak ağır yaralanırken saldırgan kaçmıştı. Şimdi, Orly Havalimanı'nda OHAL kapsamında devriye gezen askerin elinden silahını almaya çalışınca öldürülen saldırganın aynı kişi olduğu açıklandı.

'DAHA ÖNCEDEN TAKİP EDİLEN BİR MÜSLÜMAN'

Reuters'a konuşan bir polis kaynağıysa, bu kişinin hem polis hem istihbarat servisleri tarafından izlenen 'radikalize olmuş' bir Müslüman olabileceği söyledi. Ancak babası oğlunun dindar olmadığını alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu açıkladı. Saldırganın hırsızlık gibi suçlardan sabıkası da bulunduğu ortaya çıktı.

ALAN BOŞALTILDI: 'ORLY'YE GELMEYİN'

Olayın ardından Orly Havalimanı'nın güney terminali tahliye edilirken, polis operasyonu sürüyor. Paris'in güneyindeki havalimanı güvenlik çemberine alınmış durumda. Öldürülen saldırganın intihar yeleği giymediği tespit edildi.

UÇUŞLAR İPTAL

orly ic 2

Orly Havalimanı'ndan uçuşların askıya alındığı, bazı uçuşların kentin kuzeyindeki Charles de Gaulle Havalimanı'na yönlendirildiği de belirtiliyor.

Saldırıların, ülkedeki OHAL'in planlanan tarihten önce kaldırılacağının açıklanması sonrasında düzenlenmesi dikkat çekti.

Ayrıntılar geliyor...