Bulgaristan: Türkiye'ye karşı önlem alıyoruz

Bulgaristan Başbakanı Gercikov, Ankara büyükelçilerini geri çekmeleri hakkında konuştu. Gercikov, "Türkiye devletinden destek alan bir siyasi partiyle ilgili belirli bir gerilim yaşandığı doğru' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin yaklaşan seçimlere müdahale etmeye çalıştığı gerekçesiyle Ankara büyükelçisini dün gece istişare için geri çağıran Bulgaristan'dan gerilime ilişkin açıklama geldi. Bulgaristan'ın Geçici Başbakanı Ognyan Gercikov, 'Türkiye'nin önümüzdeki haftaki seçimlere, bir parti lehine karışmasını engellemek için adımlar attıklarını' söyledi.

'ÖNLEMLER ALIYORUZ'

Gercikov, "Türkiye devletinden destek alan bir siyasi partiyle ilgili belirli bir gerilim yaşandığı doğru. Fakat bunun devam etmemesi için önlemler alıyoruz" diye konuştu. Bulgar Başbakan, Türkiye'nin 26 yıl önce komünizmin çöküşünden bu yana ülkedeki seçimleri etkilemeye çalıştığını savundu.

Bulgaristan Türkiye elçisini geri çektiBulgaristan Türkiye elçisini geri çekti

NE OLMUŞTU?

26 Mart'ta erken seçimlere hazırlanan Bulgaristan'da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun ülkedeki Türkiye kökenlileri DOST partisine oy vermeye çağırması tepki çekmişti. Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe 7 Mart'ta Bulgar Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış; Gökçe'nin DOST partisinin kampanya videosunda rol alması da tartışma yaratmıştı. Son olarak, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı dün gece Türkiye Büyükelçisi Nadezhda Neynsky'yi istişare için Sofya'ya geri çağırmıştı.

Bulgaristan'daki yaklaşık yarım milyon Türk, ülkenin en büyük azınlığını oluşturuyor.  (Dış Haberler)