ABD Suriye'de cami vurdu: 42 ölü

ABD'nin akşam namazı sırasında Suriye'de bir camiyi vurduğu öne sürülüyor. Amerikan ordusundan yapılan açıklamadaysa, 'El Kaide yöneticilerinin öldürüldüğü' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin kuzeyinde silahlı muhaliflerin elindeki El Cinneh köyündeki camiye ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında çoğu sivil 42 kişinin öldürüldüğü belirtiliyor. ABD'den yapılan açıklamadaysa, 'İdlib'de El Kaide'nin vurulduğu' belirtildi.

Londra'daki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin dün gece duyurduğuna göre, saldırı Halep vilayetindeki Atarib kentinin güneybatısında, İdlib sınırına yakın olan El Cinneh köyünde, akşam namazı sırasında camiyi hedef aldı. Kuruma göre, çoğu sivil 42 kişi hayatını kaybetti; 100'den fazla insan yaralandı. Suriyeli isyancıların yönetimindeki İdlib Basın Merkezi ise en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan bu saldırıdan sonra yapılan açıklamadaysa, 'İdlib'de El Kaide yöneticilerinin bulunduğu bir toplantının vurulduğu, bir dizi El Kaide üyesinin öldürüldüğü' belirtildi. ABD'nin aynı saldırıdan söz edip etmediği bilinmiyor. (Dış Haberler)

Etiketler Suriye bomba camii