BM'den YPG raporu: Etnik temizlik yok

BM tarafından hazırlanan raporda, Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin etnik temizlik yaptığı iddialarına yer verildi. Raporda "Araplara yönelik etnik bir temizliğe dair herhangi bir bulguya rastlamamıştır" ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan Suriye'deki insan hakları ihlalleri raporunda YPG hakkındaki 'etnik temizlik' iddialarına yer verildi. Raporda etnik temizliğe dair her hangi bir belirtiye rastlanılmadığı açıklandı.

ABD: YPG'yi desteklemeye devam edeceğizABD: YPG'yi desteklemeye devam edeceğiz

'ETNİK TEMİZLİK BULGUSU YOK'

BM'nin yayınladığı raporda, Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin de içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrol ettiği alanlarda daha önce Türkiye ve Uluslararası Af Örgütü tarafından daha önce dile getirilen, bölgede Araplara yönelik etnik temizlik yapıldığına dair iddiaları yanıtlandı. Raporda, "YPG ve SDG hakkında 'etnik temizlik' yaptığı iddiaları devam etmesine rağmen, komisyon Araplara yönelik etnik temelli bir temizlik ya da kanton yönetimlerince her hangi etnik gruba yönelik sistematik olarak demografik değişikliğe dair her hangi bir bulguya rastlamamıştır" ifadeleri yer aldı.

'ZORUNLU ASKERLİK'

Raporda YPG hakkında yer alan bir diğer nokta ise 'zorunlu askerlik' oldu. Raporda "YPG güçleri, erkekleri askerlik hizmeti için zorunlu olarak görevlendirmeye devam ediyor" sözlerini, 2015 yılında Haseke'de YPG'nin polis güçleri Asayiş tarafından askere gitmek istemeyen bir kişinin gözaltına alındığı ifadeleri takip ediyor. (DIŞ HABERLER)

SDG, YPG, ENKS, KDP... Suriye-Irak sözlüğü!SDG, YPG, ENKS, KDP... Suriye-Irak sözlüğü!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG Menbiç'ten çekilmezse vururuzDışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG Menbiç'ten çekilmezse vururuz