Çavuşoğlu: AB'den kınama bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'yla yaşanan diplomatik krizle ilgili konuştu. Çavuşoğlu, AB'nin olayı kınayıp kınamayacağını beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Metz kentinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'yla yaşanan diplomatik gerginlik için, "Bize insan hakları dersi veren Avrupa Birliği'nden tepki bekliyoruz" dedi.

Bakan Kaya: Bir gecede OHAL ilan edildiBakan Kaya: Bir gecede OHAL ilan edildi

'MERAKLA BEKLİYORUZ'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'dan sınırdışı edilip Almanya'ya geçmesinin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Dünden bu yana Avrupa'da bir çok dışişleri bakanı ile görüştük. Hollanda Dışişleri Bakanı ile defalarca öncesinde ve sonrasında görüştük. Herkesin bize söylediği 'Gördüklerimize inanamıyoruz' oldu. Ama açıklama yapmadılar. Hollanda'nın yaptığının yanlış olduğuna dair eleştiri yapacaklar mı yapmayacaklar mı merakla bekliyoruz."

Bakan Kaya Almanya'ya götürüldüBakan Kaya Almanya'ya götürüldü

'ADIMLARIMIZ OLACAK'

AİHM’de dahil, uluslararası hukukta olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Çavuşoğlı, "Avrupa, faşizan uygulamaya tepki gösterecek mi onu bekliyoruz. Özürü yazılı bir şekilde bekliyoruz. Bugün de yarın da adımlarımız olacak" dedi.

'KÖPEKLER GÖSTERİCİLERİ ISIRDI'

Rotterdam'da Bakan Kaya'nın sınırdışı edilmesini protesto eden göstericilere müdahale eden Hollanda polisinin tavrını, İkinci Dünya Savaşı öncesindeki Avrupa'ya benzeten Çavuşoğlu "Barışçıl gösteri yapan göstericilere karşı köpeklerle saldırdılar. Köpekler göstericileri ısırdı" dedi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından ise Hollanda'daki polis müdahalesine ilişkin "Wilders'ın köpekleri" paylaşımında bulundu.

Öte yandan Hollanda polisi, dünkü gösteriye katılan 7 kişinin yaralandığını, 12 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Hollanda'da polis müdahalesiHollanda'da polis müdahalesi

Hollanda temsilciliklerine giriş çıkış yasağıHollanda temsilciliklerine giriş çıkış yasağı