Almanya Dışişleri Bakanı: Hasar olağanüstü derecede büyük

Almanya Dışişleri Bakaı Gabriel, gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanmasının ikili ilişkilere ciddi zarar verdiğini söyledi. Gabriel, Bozdağ ve Zeybekçi'ye Almanya'da konuşma izni verilmemesine ilişkin de açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türkiye ile ülkesi arasında son dönemde yaşanan gerilimlere ilişkin mesajlar verdi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyareti sırasında konuşan Bakan Gabriel, Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri deniz Yıldırım'ın tutuklanmasının ikili ilişkilere ciddi derecede zarar verdiğini söyledi.

Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya tepki: Siz birinci sınıf, Türkiye ikinci sınıf değilÇavuşoğlu'ndan Almanya'ya tepki: Siz birinci sınıf, Türkiye ikinci sınıf değil

ZEYBEKÇİ VE BOZDAĞ'A GETİRİLEN YASAK

Gabriel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Almanya'da yapacağı referandum toplantılarına izin verilmemesine ilişkin şunları söyledi:  "Türk büyükelçiye Türkiye'den Almanya'ya misafirler geldiği zaman onlardan sadece kampanya mitinglerine katılmalarını değil, adalet, ekonomi ya da dışişleri bakanlarıyla diyolaga hazır olmalarını beklediklerini söyledim."

Bekir Bozdağ: Almanya'nın kararı ifade özgürlüğüne aykırıBekir Bozdağ: Almanya'nın kararı ifade özgürlüğüne aykırı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "Mümkün olan en kısa sürede bu sorunu çözmeliyiz, halen var olan hasar olağanüstü derecede büyük" diye konuştu. (Dış Haberler)

Alman hükümeti topu yerel yönetime attıAlman hükümeti topu yerel yönetime attı

Almanya'dan iki bakana konuşma izni yokAlmanya'dan iki bakana konuşma izni yok

Türkiye, Almanya'ya nota verdiTürkiye, Almanya'ya nota verdi