Bekir Bozdağ: Almanya'nın kararı ifade özgürlüğüne aykırı

Almanya'da yapacağı referandum konuşmasına izin verilmeyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, karara tepki gösterdi. Bozdağ, kararın demokrasi ve hukuk devletine aykırı olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bugün Almanya'da yapması planlanan referandum konuşmasına izin verilmedi. Karara tepki gösteren Bozdağ, Almanya Adalet Bakanı ile yapacağı görüşmeyi iptal ederek Türkiye'ye dönüyor.

Konuyla ilgili olarak Fransa'da açıklama yapan Bekir Bozdağ, kararı eleştirdi. Kararın kabul edilemez olduğunu belirten Bozdağ, "Her zaman insan hakları ifade özgürlüğü üzerine konuşmalar yapan ve kendileri dışındaki herkesi eleştiren Alman makamlarının Türk toplumunun bir toplantı yapmasına tahammül etmemesi kabul edilebilir bir şey değildir. Bu net bir şekilde demokrasi ve ifade özgürlüğüyle ifade edilebilir değil. Bir toplumun toplantı yapmasına izin vermeyen bir demokrasi olabilir mi" dedi.

Almanya'dan iki bakana konuşma izni yokAlmanya'dan iki bakana konuşma izni yok

Kararın demokrasi ve ifade özgürlüğüne yakışmadığını söyleyen Bozdağ, "Ne biçim bir demokrasidir ki teröristler için her şey serbest, her türlü destek var. Ama meşru hükümetler için büyük engeller çıkarılıyor. Bunun adı demokrasi değildir. Bu demokrasiyi içselleştirmemiş olmanın göstergesidir. Bundan çok büyük rahatsızlık duyduğumu buradan ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılacağı etkinliğin de iptal edildiğini aktaran Bozdağ, "Demokratik ülkeler bunlara izin vermez. İfade hürriyeti bütün demokrasilerde teminat altındadır. Bu haklar burada yok sayılıyor. Türkiye söz konusu olduğu zaman yok sayılıyor" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)