Almanya, Türk Büyükelçi'yi bakanlığa çağırdı

Gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanması üzerine Türkiye'nin Almanya Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Görüşmede, Yücel'in tutuklanmasının ilişkileri zorlaştırdığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanması nedeniyle Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in davetiyle gerçekleşen görüşmede, Büyükelçi Aydın'ın Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Walter J. Lindner tarafından kabul edildiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Almanya açısından Yücel'in tutuklanmasının orantısız ve kabul edilemez olduğunun, basına yapılan açıklamalara ilaveten Aydın'a bir kez de sözlü olarak aktarıldığı ifade edildi.

Almanya'dan Deniz Yücel tepkisi: Sessiz kalma dönemi biter!Almanya'dan Deniz Yücel tepkisi: Sessiz kalma dönemi biter!

Görüşmede üç konu üzerinde durulduğu açıklandı. İlk olarak, Deniz Yücel'in tutuklanmasının Türkiye ve Almanya arasında hukuk devleti ile basın ve ifade özgürlüğünün farklı değerlendirildiğini gösterdiği belirtildi.

Üzerinde durulan bir diğer konu ise, Türkiye ve Almanya ilişkilerinin zor bir süreçten geçtiği ve Yücel'in tutuklanmasının bunu daha da zorlaştırdığı oldu.

Alman Konsolosluğu'nun Yücel ile irtibata geçmesi ve yargılama sürecinde Almanya'nın Yücel'e gerekli desteği vermesinin sağlanması ise Büyükelçi Aydın'a iletilen bir diğer konu başlığı oldu. (DHA)

Merkel'den Yücel'in tutuklanmasına tepki: Sert ve orantısızMerkel'den Yücel'in tutuklanmasına tepki: Sert ve orantısız

Die Welt muhabiri Deniz Yücel tutuklandıDie Welt muhabiri Deniz Yücel tutuklandı