'Aliyeva'nın seçimi FETÖ'ye karşı' iddiası

Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yardımcılığına eşi Mihriban Aliyeva'yı getirmesine dair 'FETÖ'ye karşı olduğu' iddiasında bulundu. Markov, "Yasadışı eylem isteklerini önlemek amacını taşıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, 'Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı' görevine eşi Mihriban Aliyeva'yı getirmesiyle ilgili Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, konunun FETÖ ile ilgili olabileceğini öne sürdü.

Aliyev, eşini 'başkan yardımcısı' yaptıAliyev, eşini 'başkan yardımcısı' yaptı

Sputnik'in haberine göre, Rus basınına konuşan Markov, "Türkiye'de darbe girişimini Fetüllah Gülen ağı ve onun ABD yanlısı güçleri yaptı. Bu ağ Azerbaycan'da da faal çalışıyordu. Onların gücünü hiç bir şekilde gözardı etmemek lazım. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı makamının oluşturulması ve Cumhurbaşkanı'nın (İlham Aliyev) yakını olan bir kişinin bu göreve getirilmesi, bazılarının mevcüt cumhurbaşkanına yönelik yasadışı eylem isteklerini önlemek amacını taşıyor" dedi.

Azerbaycan'da cemaate darbe soruşturmasıAzerbaycan'da cemaate darbe soruşturması

REFERANDUM SONRASI UYGULAMA

Ülkede geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanının yetkilerini arttırmaya yönelik referandumda yapılan düzenlemelerle 'cumhurbaşkanının birinci yardımcısı' ve 'cumhurbaşkanının yardımcıları' gibi kurumlar oluşturuldu. Referandumda yüzde 86'ya yakın 'evet' oyu çıkmasına rağmen muhalefet, Cumhurbaşkanının meclisi feshedip, ülkeyi erken seçime götürme, görev süresinin 5 yıldan 7 yıla çıkması gibi değişimlerin 'demokratik olmadığı'  gerekçesiyle karşı çıktı. (DIŞ HABERLER)

FOX TV'nin Azerbaycan yayını durdurulduFOX TV'nin Azerbaycan yayını durduruldu