FOX TV'nin Azerbaycan yayını durduruldu

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, FOX TV'nin Azerbaycan yayının durdurulduğunu açıkladı. Yarkadaş, Dışişleri Bakanlığı'nın karar sessiz kalmamasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Azerbaycan'da FOX TV Türkiye'nin yayınlarının durdurulmasına tepki gösterdi. Yarkadaş, "Azerbaycan Devleti yanlıştan hemen dönmelidir" dedi.

FOX TV Ana Haber Bülteni'nin sunan Fatih Portakal, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşini, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcılığına atamasını eleştirmişti. Portakal, Azerbaycan'da yarı başkanlık sistemi var. Ama bakınız nasıl bir başkanlık sistemi? Sanki aileden aileye geçen bir sistemi. Demokrasi bu kadarsa, bu kadar bir sistem olur" demişti.

Şahenk, Star ve NTV'yi satıyorŞahenk, Star ve NTV'yi satıyor

DHA'ya açıklama yapan Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, Fatih Portakal'ın iki ülke ilişkilerine zarar vermeye çalıştığını iddia etti. Aliyev, "Azerbaycan ile ilgili hazırladığı ülkemizin yönelik haber, tek taraflı ve ön yargılı olmaktadır. Fatih Portakal hiçbir zaman isteğine nail olmayacaktır" dedi.

Twitter hesabında açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, FOX TV Türkiye'nin yayınlarının Azerbaycan'da kesildiğini belirtti. Kararı eleştiren Yarkadaş, Dışişleri Bakanlığı'nın karara sessiz kalmaması gerektiği ifade etti. Yarkadaş'ın açıklamaları şu şekilde: