Azerbaycan'da cemaate darbe soruşturması

Azerbaycan Başsavcılığı, ülkede anayasal düzenin yıkılması çağrısı yaptığı gerekçesiyle Gülen cemaatine karşı soruşturma başlattı. Bu ülkedeki Gülen cemaatinin başkanının Ali Kerimli olduğu ve bir darbe planladığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Başsavcılığı, ülkedeki  Fethullah Gülen cemaati taraftarlarına karşı soruşturma başlattı.

İnterfax'ın haberine göre, Azerbaycan Başsavcılığı, 'yabancı kuruluşlar ve temsilciliklerinin emriyle ülkenin anayasal düzeyinin yıkılması yönünde çağrı yaptığı' iddiasıyla Gülen cemaatinin Azerbaycan koluna karşı soruşturma başlattı.

Gülen cemaatinin Azerbaycan'daki baş temsilcisinin Azerbaycan Halk Cephesi Partisi (AHCP) Başkanı Ali Kerimli olduğu belirtilen haberde, Azerbaycan'da da bir darbenin planlandığı belirtildi.

Sputniknews'in yer verdiği habere göre, Ali Kerimli yanlılarının cemaat üyesi Türk medya kuruluşları ile temaslarda bulunduğu, Ali Kerimli'nin de özellikle Türkiye'deki 'Kurultay' gazetesinin editörü A.T. ile yakın olduğu" belirtildi.

Haberde ayrıca Kurultay'da Türkiye'de yaşayan Azeri gazeteci Ganimet Zahid Azerbaycan'ın anayasal düzeninin yıkılması yönünde çağrı yaptığı, Azeri yönetiminin devrilmesi yönünde açıklamalar yapan Ali Kerimli'nin ifadelerine de yer verildiği kaydedildi.

Haberin kaynağı