Le Pen: Fransa için Esad daha güven verici

Lübnan ziyaretinde konuşan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güçlü adayı Marine Le Pen, Suriye'de Esad dışında alternatif olmadığını söyledi. Aşırı sağcı lider: Fransa için Esad, kesinlikle IŞİD'den daha güven veren bir çözüm" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da göçmen karşıtı söylemleri ile adından sıkça söz ettiren cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güçlü adayı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen, Suriye'de gerçekçi tek çözümün Beşar Esad ile olacağını söyledi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüşmesi sonrası yapılan açıklamada Le Pen, Suriye'de Esad'ın IŞİD'e karşı savaşabilecek tek alternatif güç olduğunu söyledi: "Suriye'de ikili bir tercih imkanı var; Beşar Esad ve IŞİD ikilisi dışında her hangi bir seçim yapma imkanı yok. Fransa için Esad, kesinlikle IŞİD'den daha güven veren bir çözüm" dedi.

Le Pen: Yabancıların çocuklarına bedava eğitim verilmemeliLe Pen: Yabancıların çocuklarına bedava eğitim verilmemeli

MÜFTÜ İLE GÖRÜŞMEYİ 'BAŞÖRTÜSÜ' İPTAL ETTİ

Le Pen, Fransa ile tarihsel ve kültürel ilişkileri bulunan Lübnan ziyaretinde baş örtüsü takmayacağını söylediği için Lübnan Müftüsü ile yapacağı görüşmeyi iptal etti. Gazetecilerin müftü ile görüşmesi hakkındaki sorusunu yanıtlayan Le Pen, "Müftüye tüm saygılarımı iletebilirsiniz, ancak ben kendimi kapatmayacağım" dedi.

Fransa'da anketlerden ırkçı parti çıktıFransa'da anketlerden ırkçı parti çıktı

İLK TURUN FAVORİSİ

Öte yandan Fransa'da Nisan'da yapılacak başkanlık seçimlerinin favorilerinden Le Pen'in, ilk turun galibi iki aday arasında yapılacak ikinci turu kazanamayacağı ön görülüyor. Zira anketler muhafazakar Cumhuriyetçiler'in adayı François Fillon hakkındaki yolsuzluk iddiaları ikinci tura eski Sosyalist Partili (PS) Emmanuel Macron'un geçeceğini söylüyor. (DIŞ HABERLER)