Kuzey Kore lideri Kim'in kardeşine suikast anı kameralarda

Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong İl'in kardeşi Kim Jong Nam'ın son dakikalarını gösteren video kaydı ortaya çıktı. Suikast yüzünden Malezya ve Kuzey Kore ilişkileri de gerildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong'un kardeşi Kim Jong Nam'a suikast yapıldığı an kameralara yansıdı. Kim Jong Nam, bir kadının yüzüne bir sprey sıktığını söyledikten çok kısa bir süre sonra ölmüştü.

Japon televizyonu Fuji TV tarafından yayınlanan görüntülerde beyaz elbiseli bir kadının o sırada diplomatik kuyrukta bulunan Kim Jong Nam'ı sırtından tutup yüzüne dokunduğu  görülüyor. Beyaz elbiseli kadının saldırısından sonra Kim Jong Nam, önce sendeliyor, sonra da yüzünü siliyor. Bu arada ikinci bir kadının da olay yerini terk ettiği görülüyor. Kim Jong Nam suikastının baş şüphelisi olan kadın verdiği ifadede kendisinin Kim Jong Nam'a bir kamera şakası yapıldığını zannettiğini söyledi.

The Guardian'ın haberine göre Kim Jong Nam'ın Malezya Havaalanı'nda öldürülmüş olması yakın zamana dostane bir seyir izleyen Malezya ve Kuzey Kore ilişkilerinde gerilime sebep oldu. Malezya Dışişleri bakanlığı'nın Kuzey Kore büyükelçisi Kang Chol, ifade vermeye çağırılınca Malezya'ı sahtekarlık yapmakla ve bir şeyleri gizlemekle suçlamıştı.   Kang Chol, havaalanında öldürülen kişinin Kim Jong Nam olmama ihtimali bile olduğunu söylüyor. Kang Chol, bu iddiaını öldürülen şahsın pasaportunda isim olarak Kim Chol yazmasına dayandırıyor ama bu isim de kim Jong Nam'ın lakaplarından biri olarak biliniyor. Güney Kore ve ABD Kim Jong Nam'ın ölüm emrinin Kuzey Kore devleti tarafından verildiğini düşünüyor.