Hamburg Havalimanı tekrar açıldı

Hamburg havalimanında 50 kişinin solumun sıkıntısı çekmesinin ardından yolcular tahliye edildi. Açıklama yapan itfaiye sözcüsü, havalimanında biber gazı kapsülü bulunduğunu ve "terör saldırısı" ihtimali üzerinde durmadıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Hamburg kentinde, 50'ye yakın kişinin solunum sıkıntısı çektiği gerekçesiyle havalimanı kapatıldı, yolcular tahliye edildi. El bagajlarının kontrol edildiği bölgeden gelen keskin kokudan şikayetçi olan yolcular, öksürme ve gözlerinde yanma hissettiği söylendi.

Almanya'nın en büyük havalimanlarından olan Hamburg Havalimanı'na pek çok ambulans ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye yetkililerinin yaptığı açıklamada yolcuların solumun yolunda tahrişe sebep olan bir maddeden şüphelendikleri yer aldı.

BİBER GAZI KAPSÜLÜ BULUNDU

İtfaiye sözcüsünün açıklamasında, olaya sebebiyet veren maddenin biber gazı olması ihtimalinin değerlendirildiği, olay yerinde bir gaz kapsülünün bulunduğu belirtildi.

Gazın havalandırma sistemi üzerinden havalimanın içine yayıldığı tahmin ediliyor. İtfaiye sözcüsü, "terör saldırısı" ihtimali üzerinde durmadıklarını aktardı.

Bir buçuk saate yakın süre boyunca, yerel saatle 14.00'e kadar olan uçuşların iptal edildiği Hamburg Havalimanı, kontrollerin ardından yeniden açıldı. (DIŞ HABERLER)