Kendi seçtiği yargıç adayı Trump'ı eleştirdi

ABD başkanı Donald Trump'ın yüksek Mahkeme yargıç adayı başkanın federal yargıca çatmasını eleştirdi. Trump, federal yargıç Robart'a sözde yargıç diyip görevden almıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanı Donald Trump'ın yüksek Mahkeme yargıç adayı Neil Gorsuch, federal bir yargıca twitter'dan çatan Trump'ı eleştirdi. Gorusch, Trump'ın federal yargıç James Robart'a  saldıran tweetini umut ve cesaret kırıcı olarak nitelendirdi.

The Guardian'ın haberine göre Geçmişte Cumhuriyetçi başkan George W. Bush tarafından atanmış olan Seattle bölgesi federal yargıcı James Robart Trump'ın Müslümanlara yönelik vize engeli kararını geçici olarak iptal etmişti. James Robart, yaptığı bir açıklamada "Hukuk esas olarak mağdurlar için ehemmiyet taşır" demişti. Donald Trump'da attığı bir tweette Robart'ı sözde yargıç olarak yaftalayarak Robart'ın "deli saçması"kararının hukukun yaptırım gücüne engel olduğunu ifade ederek Robart'ı görevden aldı. Robart, çocuklara yardım eden, adil ve siyasetten uzak bir yargıç olarak tanınıyordu.