Donetsk'in ünlü komutanı 'Givi' öldürüldü

Ukrayna'ya karşı savaşan Donetsk yönetiminin ünlü komutanlarından 'Givi' lakaplı Mikail Tolstuk ofisinde düzenlenen bombalı suikast sonucunda öldürüldü. Donetsk, saldırıdan Kiev yönetimini sorumlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın doğusunda tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti komutanlarından 'Givi' lakaplı Mikail Tolstuk ofisinde uğradığı suikast sonucunda hayatını kaybetti.

Ukrayna'da tırmanan gerginlik BMGK'ya taşındıUkrayna'da tırmanan gerginlik BMGK'ya taşındı

Donetsk'de Ukrayna ordusuna karşı savaşan Somalia Tugayı'nın komutanı Givi'nin suikastı hakkında Donetsk yönetimi, Kiev'i sorumlu tutarken soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

Kasım ayında Motorola tugayının ünlü komutanı Arseny Pavlov, apartmanındaki asansöre yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda hayatını kaybetti.

Ukrayna'da Naziler II. Dünya Savaşı anıtını yıktıUkrayna'da Naziler II. Dünya Savaşı anıtını yıktı

Rusya'nın da dahil olduğu Minsk anlaşmasıyla sağlanan kısmi ateşkese rağmen geçtiğimiz haftalarda Donetsk yakınlarındaki Avdivka kentine Ukrayna ordusunun yığınak yapması ile beraber taraflar arasındaki çatışmalar arttı. Her iki taraf da ateşkes konusunda birbirini suçlamakta.

Daha önce Givi'nin röportaj verirken yakınına füze düşmesine ve etraftaki askerlerin kaçmasına rağmen soğuk kanlı tavırları ile dikkat çekmişti. (DIŞ HABERLER)