Fetih el Şam ile ÖSO çatıştı

Suriye'de Fetih el Şam ile ÖSO arasında çatışma çıktı. ABD, Fetih el Şam mevzilerini havadan vurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de silahlı grupların elinde tuttuğu İdlib kentinin kuzeyinde ABD destekli ÖSO'ya bağlı gruplar ile -eski adı El Nusra olan- Fetih el Şam'ın da içinde bulunduğu Heyet Tahrir Şam arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Astana bildirisi: El Nusra ile diğer gruplar ayrılacakAstana bildirisi: El Nusra ile diğer gruplar ayrılacak

ABD MEVZİLERİ BOMBALADI

ABD savaş uçaklarının Heyet el Şam mevzilerini vurduğu çatışmalarda Sputnik'in belirtmesine göre 14 militan öldü. Silahlı gruplar arasında Astana sonrasında gruplaşmalar yaşandı. Kimi gruplar Astana görüşmelerine katılanlarla hareket ederken Fetih el Şam gibi gruplar müzakerelere gidenlere karşı kendi aralarında başka bir grup kurup Ahrar'uş Şam'ın karargahlarına saldırdı.

Astana'da yeni randevuAstana'da yeni randevu

ASTANA SONRASI ARTAN 'İÇ' GERGİNLİK

Esad yönetimi ve silahlı gruplar arasında yapılan Astana görüşmelerinin sonrasında, El Kaide bağlantılarını reddettiklerini söyleyen ve bu nedenle isimlerini değiştiren Fetih el Şam'ın, IŞİD ile aynı 'terör örgütleri' listesine alınmasını ile birlikte silahlı grupların kontrol ettiği bir çok yerde gruplar arasında çatışmalar çıktı.

Türkiye, İran ve Rusya garantörlüğünde Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan görüşmelerinin sonuç metninde Fetih el Şam ile diğer silahlı muhalif grupların kontrol ettiği bölgelerin birbirinden ayrılması yer alıyordu. (DIŞ HABERLER)