Trump AB'yi birleştirdi!

Avrupa Parlamentosu, Washington'ın 'AB karşıtı AB elçisi' adayına karşı birlik oldu. Parlamentodaki partiler, AB'yi dağıtmaktan söz eden Malloch'un atanmaması için ortak mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Brüksel'e elçi olarak AB düşmanı Ted Malloch'u aday göstermesi görülmemiş bir tepkiye yol açtı. Avrupa Parlamentosu'ndaki sosyalist, muhafazakâr ve liberal vekiller ortak bir mektupla Malloch'un reddedilmesi için Brüksel'e çağrıda bulundu.

'KÖTÜ NİYETLİ'

The Guardian gazetesinin özel haberine göre, mektup Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'a hitaben yazıldı. Mektupta, AB'yi dağıtmaktan söz eden Malloch'un birliği tanımlayan değerlere karşı 'dehşet verici bir kötü niyet beslediği' vurgulandı.

AB DÜŞMANI ELÇİ

Amerikalı bir akademisyen olan Malloch, Trump'ın AB entegrasyonunu 'uluslarüstü' olduğu gerekçesiyle sevmediğini söylemiş, İngiltere'nin AB'den ayrılma (Brexit) kararını desteklemiş ve Euro bölgesinin önümüzdeki 18 ay içinde dağılabileceğini savunmuştu. Malloch'un AB elçisi olarak atanması ihtimali gündeme geldiğinde, bu görevi Sovyetler Birliği'nin dağılmasına yardım etmekle karşılaştırması tepki çekmişti. Malloch, "Geçmiş kariyerimde, Sovyetler Birliği'nin düşürülmesine yardım ettiğim bir diplomatik görevde bulunmuştum. Belki bu da, biraz ehlileştirilmesi gereken bir birliktir" demişti. (Dış Haberler)