Venezuela lideri Esad ile görüştü

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Suriye lideri Beşar Esad ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Konuşmada Maduro'nun teröre karşı mücadelede Suriye'yi tebrik ettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika ülkesi Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Suriye lideri Beşar Esad ile telefon görüşmesi yaptı. Venezuela Dışişlerinden yapılan açıklamada Maduro'nun IŞİD'e karşı mücadelede Esad'ı tebrik ettiği söylendi.

Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından başkanılık görevini devralan Maduro, Suriye liderine, "Halkların kendi kaderlerini tayini ve teröre karşı mücadelede sarf ettiği çabalardan dolayı takdir ediyoruz" dediği öğrenildi. Maduro'nun, ülkede kısa sürede istikrar ve barışın sağlanması için Suriye'ye desteklerini belirttiğini ileten Venezuela Dışişleri Bakanlığı, iki ülkenin bağımsızlık konusunda çıkarlarının ortak olduğunu ve bu nedenle birlikte olduklarını söyledi.

Suriye liderinden de iki ülkenin bağımsızlığına dair benzer açıklamalar yaptığı ve Venezuela'ya ülkesine desteğinden dolayı teşekkür ettiği açıklandı. (DIŞ HABERLER)