'Koltuğa yapışan' başkan ülkeyi yağmalayıp terk etti

Gambiya'da seçimlerdeki mağlubiyet sonrası başkanlığı bırakmayı reddeden Yahya Jammeh'in ülkeyi terk etmeden önce devletin kasasından milyonlarca dolar çaldığı iddia edildi. Jammeh Senegal ordusunun müdahale girişimi sonrasında Gine'ye gitmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika ülkesi Gambiya'nın seçimlerde aldığı yenilgi ardından görevini bırakmamakta direten başkanı Yahya Jammeh'in ülkeyi terk etmeden önce 11 milyon dolar (yaklaşık 41 milyon 500 bin tl) ve birçok değerli eşyayı da yanında götürdüğü belirtildi. Eski başkan, evi olduğu gerekçesiyle ailesi ile Ginye'ye gitmişti.

Jammeh'in görevini devralan ancak güvenlik nedeniyle Senegal'de bulunan Adama Barrow'un özel danışmanı Mai Ahmad Fatty'nin gazetecilere yaptığı açıklamada başkanın en kısa zamanda ülkeye döneceğini söyledi. France 24'ün haberine göre Fatty, Jammeh'in ülkeyi terk etmeden önceki son iki haftasında 11 milyon doların üzerinde bir miktarı devletin kasasından kaçırdığını açıkladı. İddialara göre Çad'dan gelen bir kargo uçağından bir çok mücevher ve sayısı bilinmeyen dört konteyner dolusu lüks arabayı da yanında götürdü.

Görevi bırakmak istemeyen başkan OHAL ilan ettiGörevi bırakmak istemeyen başkan OHAL ilan etti

Fatty, ülkeden çalınan para ile ilgileneceklerini söyledi. Gambiya'nın koltuğunu devretmemek uğruna OHAL ilan eden başkanı Jammeh'in ardından seçilmiş Barrow adından iki eşi ile söz ettirdi. Barrow'un iki eşi var ve hangisinin 'first lady' olacağı ya da ikisinin de mi olacağı ülkenin gündemine oturdu. (DIŞ HABERLER)

Artık Gambiya'nın iki first lady'si varArtık Gambiya'nın iki first lady'si var