Trump'ın ilk icraatı sağlık reformunu geri çekmek oldu

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump seçim öncesi dediğini yaptı; ilk imzayı, selefi Obama'nın tartışma yaratan sağlık reformunu geri çekmek için attı. Trump'a göre bu reform çok maliyetli...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin 45'inci başkanı olarak dün görevi devralan Donald Trump, imzaladığı ilk kararnamede, eski Başkan Barack Obama'nın çıkardığı ve 'Obamacare' olarak bilinen sağlık reformu yasasının iptalini öngören metni imzaladı. Trump, seçim kampanyasında sağlık reformu yasasının iptal etmenin ilk icraatı olacağını söylemişti.

Cumhuriyetçilere göre, ABD kamuoyunda uzun zamandır tartışma yaratan Obamacare vatandaşlara yüksek maliyetler üretiyor. Trump da kararnamesinde, 'Obamacare'in vatandaşlar üzerindeki ekonomik yüklerinin azaltılması için' gerekli önlemlerin alınacağına vurgu yaptı.

ABD Temsilciler Meclisi, geçen hafta içinde Obamacare'in kaldırılmasını kolaylaştıracak bir düzenlemeyi onaylamıştı. Söz konusu düzenleme, Temsilciler Meclisinden önce Senato’da da kabul edilmişti. Bu düzenlemeyle Cumhuriyetçilerin 'Obamacare'in kaldırılmasına bir adım daha yaklaştıkları ifade edilmişti.

Beyaz Saray'dan yapılan bir diğer açıklamaya göre de, imza bekleyen tüm federal düzenlemeler farklı bakanlık ve kurumlara atanan yeni isimler koltuklarına oturana dek donduruldu. (Dış Haberler)