Hollywood, Trump'ın otelini kuşattı

Aralarında Alec Baldwin, Cher, Robert De Niro gibi isimlerin bulunduğu ünlüler Trump karşıtı eylemlere katıldı. Michael Moore, 100 eylem çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Donald Trump'ın başkanlık yemin töreninin arifesinde New York'ta binlerce Trump karşıtı toplanrı. New York Dailiy News'un haberine göre Trump'ın otelinin karşısında Columbus Meydanı'nda gerçekleşen eylemlere çok sayıda ünlü de destek verdi. Eyleme katılanlar arasında Robert De Niro, Alec Baldwin, Mark Ruffalo, Cher ve Michael Moore gibi sanatçılar vardı.

Juliannne Moore, Marisa Tomei  ve Sally Field gibi oyuncular da protestolara destek verdi.

Sex and The City dizisinin yıldızlarından biri olan Cynthia Nixon "Bir yenilgi almış olabiliriz ama arkamızı dönüp gitmeyeceğiz" dedi.

cher1

Cher bugüne kadar 12 başkan gördüğünü ve insanların öfkelerini faydalı bir şey için kullanabileceğini söyledi.

"ŞEHRİMİZDE NEFRETE YER YOK"

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio "burada ne bizim şehrimizde ne de başka bir şehirde nefrete yer olmadığını göstermek için buradayız. Trump bir hareket başlatacağını söylemişti. Belki bizim de bir hareket başlatma zamanımız gelmiştir" dedi.

Ünlü oyuncu Alec Baldwin Trump'ın taklidini yaparak Donald Trump, Steve Bannon, ve Mike Pence pes ettiğinizi görmek istiyor ama New York'lular pes etmez" dedi.

alecbaldwin

"HAKLARIMIZ İÇİN DAYANIŞMAYI BİLİRİZ"

Daha önce Trump'ı yumruklamak istediğini söylemesiyle hatırlanan Robert De Niro "Ne olursa olsun biz Amerikalılar, New Yorklular yurttaşlarımızın aklarını korumak için bir arada  durmayı bildik" dedi.

michaelmoore

"BU EYLEM DERS OLARAK OKUTULACAK"

Son olarak ünlü belgeselci Michael Moore Trump öncesi son saatleri yaşatan göstericilere teşeekür ederek bu göserilerin yıllarca ders olarak okutulacağını iddia etti. Michael Moore katılımcılardan Beyaz Saray'ı sürekli arayarak endişelerini belirtmelerini ve trump başkanlığa başladıktan sonra 100 defa eylem yapmalarını talep etti.