Türk doktor TT oldu!

Türk plastik cerrah Tunç Tiryaki'nin yazdığı kitap tüm dünyada satışa sunuldu. Tiryaki, "Yüz germe ameliyatları insanların sadece yüzünü değil, ruhlarını da gençleştiriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk plastik cerrah Tunç Tiryaki karın germe ve kas yapma konusunda bir ilke imza attı. ABD’de basılan Tiryaki”nin “Inverse Abdominoplasty” (Karın germe ve kas oluşturma) tekniğini anlatan kitap tüm dünyada satışa sunuldu.

Milliyet'ten Nevsal Elevli'nin haberine göre, ingilizce olarak yayınlanan kitap Springer tarafından yayımlandı. Böylece uluslararası arenada bir Türk plastik cerrahı tarafından yazılmış tek tıp kitabı unvanını da elde etmiş oldu. Tunç Tiryaki kitabını nasıl kaleme aldığı sorusuna üzerine, “Springer beni aradı ve bu konuya ilişkin yazmamı istedi” dedi.

Son 1.5 yıldır Londra, Sloane Square’deki kliniğinde hastalarını kabul eden Dr. Tiryaki, Earls Court Hastanesi’nde de ameliyatlarını yapıyor. Türkiye’deki ilk kök hücre merkezini (Cellest) kuran Tiryaki şimdi de liposuction tekniği ile hastanın fazla yağlı bölgelerinden aldığı dokuları özel bir teknikle ayrıştırarak, kök hücreyle zenginleştirip boyun, dekolte, yüz ve ellere kök hücre tedavisi yapıyor. Fazla yağlarından kurtulan hastalar bir yandan da kendi hücreleri ile yenileniyorlar.

YAŞLANMA PARAMETRELERİNİ GERİ ÇEKİYOR

Tiryaki yaptığı açıklamada, “Yüz germe ameliyatları insanların sadece yüzünü değil, ruhlarını da gençleştiriyor. Yaşlanma parametrelerini geriye çekiyor” dedi.

Tiryaki ayrıca Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği (ISAPS) İnsani Yardım Misyonları Direktörü. ISAPS-LEAP Acil Yardım Ekiplerinin kurucusu, tüm dünyadan plastik cerrahların dünyanın çeşitli ülkelerinde gönüllü rekonstrüktif ameliyatlar yapmalarını organize ediyor. Tiryaki, “Örneğin ben Van ve Suriye’ye gittim. Orada yaralanan çoçukları ameliyat ettik” dedi.