Ürdün'den Reina kararı: Nefret söylemi araştırılacak

Ürdün'de Reina saldırısı hakkında nefret söyleminde bulunduğu belirtilen 12 kişi hakkında soruşturma başlatılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürdün medyasında bugün yayınlanan haberlere göre, yılbaşı gecesi Reina'ya düzenlenen terör saldırısıyla ilgili 12 kişi hakkında 'nefret söylemi'nde bulunan 12 sosyal medya kullanıcısı hakkında soruşturma açılacağı yazıldı. Saldırıda hayatını kaybeden 39 kişiden ikisi Ürdün vatandaşıydı. Bunlardan biri ülkenin ünlü zenginlerinden Mehdi Şirketler Grubu'nun sahibi Muhammed el Sarraf ve diğeri de arkadaşı Nawras Assaf'tı...

TÜRKİYE'DE 20 HESAP İNCELENİYOR

Türkiye'de de Ortaköy’deki terör saldırısına ilişkin sosyal medyada övücü paylaşımlar yapanlar hakkında soruşturma başlatılmıştı. DHA'nın haberinde, şu ana kadar 20’ye yakın sosyal medya hesabının incelemeye alındığı belirtilirken, tespit edilen hesap sahipleri hakkında gözaltı kararı verileceği ifade edilmişti. Bu kişiler hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığu bildirilmişti. (DIŞ HABERLER)