Turizm, Hitler'in sığınağını yeniden yaptırdı

Berlin'de 2. Dünya Savaşı sonunda yıkılan Hitler'in intihar ettiği sığınak yeniden inşa edildi. Girişlerin 12.5 euro olduğu merkez, turistik talepler doğrultusunda bir şirket tarafından yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nazi Almanya'sının lideri Aldof Hitler'in Kızıl Ordu'nun Berlin'e doğru ilerleyişi sırasında sırada intihar ettiği başkentteki sığınak, turistik ilgiden dolayı aslına uygun olarak bir şirket tarafından yeniden inşa edildi.

Geçtiğimiz aylarda Neo-Nazi grupların ilgisi nedeniyle Hitler'in Avusturya'da doğduğu ev hükümet tarafından satın alınmış ve binanın yıkılması gündeme gelmişti.

Ancak Almanya'da Nazi 'mirası' biraz daha farklı, turistik talepler de dikkate alınarak ele alınıyor. Berlin'de Naziler'den kalan bir çok noktanın yıkılmış olmasına rağmen, Hitler'in sığınağı, orjinal yerinin bir buçuk kilometre ötesinde özel bir şirket tarafından tekrar yapıldı.

Neo-nazilerin ziyaret ettiği Hitler’in evi yıkılıyorNeo-nazilerin ziyaret ettiği Hitler’in evi yıkılıyor

 GİRİŞLER 12.5 EURO 

Şirket yetkilisinin şehrin geçmişini göstermek adına yaptıkları merkeze günde dört tur düzenleniyor, girişler ise kişi başı 12.5 euro (yaklaşık 45 lira). Sığınağın içinde Hitler'in kişisel eşyalarının taklitleri de bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

Hitler’in ceketi rekor fiyata satıldıHitler’in ceketi rekor fiyata satıldı