Trump'tan BM'ye: Sadece bir kulüp!

ABD'nin yeni başkanı seçilen Trump, İsrail yerleşimlerinin durdurulması çağrısı yapan BM'ye tepkisinden geri adım atmıyor. Trump, BM için, "Şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüp" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 20 Ocak'ta ABD başkanlığını devralacak olan Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "BM'nin büyük bir potansiyeli var ancak şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüp. Çok üzücü!" ifadesini kullandı. Trump'ın bu açıklamayı, BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı yerleşim inşasına derhal son vermesini talep eden kararının ardından yapması dikkati çekti.

İsrail'in yasa dışı yerleşimlerine karşı olmadığını söyleyerek ABD'nin Filistin'de iki devletli çözüm öngören geleneksel dış politikasına meydan okuyan Trump, karar öncesinde Güvenlik Konseyi'ne veto çağrısında bulunmuştu. Trump, Obama yönetiminin çekimser kalarak kabul edilmesinin önünü açtığı kararın ardından da, "BM'de işler 20 Ocak'tan sonra farklı olacak" ifadesini kullanmıştı. (Dış Haberler)