Ikea: Lütfen mağazada sabahlamayın!

Avrupa'da gençle arasında yayılan 'Ikea'da sabahlama' modası İsveçli mobilya şirketini harekete geçirdi. Ikea, "Bunun nesi eğlenceli anlamıyoruz" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç merkezli mobilya şirketi Ikea, gençler arasında yayılan 'geceyi Ikea mağazasında geçirme modası'nı engellemeye çalışıyor. Şirket, geçen sene dünya çapında en az 10 'davetsiz yatılı misafir'in mağazalarında kaçak biçimde sabahladığını açıklayarak, "Nesi komik anlamıyoruz, lütfen buna son verin" çağrısı yaptı.

BELÇİKA'DA BAŞLADI

Açıklamaya göre, geçen sene ABD, Kanada, İngiltere, Hollanda, İsveç, Japonya, Avustralya ve Polonya'daki Ikea mağazalarında gençlerin sabahladığı en az 10 vaka yaşandı. 'Ikea'da sabahlama' modası ağustos ayında Belçika'da iki gencin bir mağazada geçirdikleri gecenin görüntülerini Youtube'da paylaşmalarıyla başlamıştı. Mağazanın kapanış saatinde yakalanmamak için bir gardıropta saklanan ikili, yataklarda zıplamak ve mobilyaları kullanmak dahil mağazada gece boyu 'eğlendiği' video 1,7 milyon kez izlenmişti.

ikkea

DOLAPTAN ÇIKAMAYINCA...

Son olarak da, 14 yaşında iki çocuk İsveç'in Jonkoping kentindeki Ikea mağazasında geceyi geçirince yakalanmıştı. Ikea bu iki çocuk hakkında küçük yaşları nedeniyle resmi şikayette bulunmayıp aileleriyle görüştü. Ancak Malmö'de ekim ayında yakalanan iki başka çocuk saklandıkları dolaptan çıkamayıp yakalanınca mağazaya izinsiz girme suçundan polise teslim edildiler.

Bu gelişmeler üzerine Ikea'dan da tepki geldi. Şirketin İsveç'teki basın sorumlusu Jakob Holmstrom, "Umarız bu moda yavaşlar. Bunu niçin bu kadar eğlenceli bulduklarını anlamıyoruz" dedi. (Dış Haberler)

Etiketler ikea Ikea'da uyumak