Şam'dan mesaj: Türkiye ile görüşmeye hazırız

Suriye lideri Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban Türkiye'nin son dönemdeki dış politikasına dair açıklamalarda bulundu. Şaban Moskova'daki üçlü zirveyi olumlu gördüklerini ve Türkiye ile görüşebileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban; Rusya, İran ve Türkiye'nin Moskova'da imzaladığı ortak bildiriyi olumlu karşıladıklarını belirtti. Şaban, Türkiye ile görüşmeye açık olduklarını belirtti.

 'ABD'SİZ İLK TOPLANTI' 

Suriye devlet yayın organı SANA'nın haberine göre, Lübnan televizyonu al Mayadin'e konuşan Şaban, "Suriye’de ilk defa ABD’nin yer almadığı bir sürecin başladığını" belirtti. Yeni sürecin, Suriye halkının, ordusunun ve müttefiklerinin fedakarlıklarının bir sonucu olduğunu söyledi.

'TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI DEĞİŞİYOR'

Türkiye’nin Moskova toplantısına katılarak dış politikasında değişikliklere gittiğini söyleyen Şaban, Şam’la Ankara, Washington veya Riyad arasında doğrudan bir temas hattının bulunmadığını söyledi ve “Türkiye’nin Suriye konusundaki tutum değişikliği Ankara’nın yanlış Suriye politikasıyla çıkmaza sürüklenen Türkiye’nin durumundan kaynaklanan bir sonuçtur” dedi.

 'TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ' 

Türk yetkililerle görüşmeye hazır olduklarını Şaban, “Bu, onların tutumuna ve pratikteki davranışlarına bağlıdır; çünkü Suriye’nin onuru birinci sırada yer almaktadır. Biz Suriye’nin onurunu, halkını birliğini ve şehitlerinin kanının değerini koruyacak her şeyi destekliyoruz” sözleriyle ifade etti. (DIŞ HABERLER)